Focaccia med rosmarin og havsalt
Foto: Line Thit Klein | Focaccia med rosmarin og havsalt
ALT for damerne

Foccacia opskrift med rosmarin og havsalt

Focaccia med rosmarin og havsalt

Del på

Focacciabrød er skønt tilbehør til alverdens retter - og du kan variere denne focaccia i det uendelige. Prøv f.eks. med oliven, soltørrede tomater, sprøde bacontern, frisk timian og hele hvidløgsfed.

Af Cecilie Svensson | 17.mar.2017 | Mad

45 MIN.

Giver en bradepande med focacciabrød

Opskriften indeholder sponsorerede links

4 dl lunken vand
1,5 tsk havsalt
ca. 20 g gær
250 g durummel
ca. 300 g hvedemel
3 kviste friske rosmarin
½ dl olivenolie

► Du får det bedste resultat med den rigtige størrelse bradepande i det rette materiale. Hos Bageren og Kokken finder du et kæmpe udvalg af forskellige bageplader og bradepander.

Sådan laver du foccacia

1. Rør vand, salt og gær sammen. Tilsæt durummel, og rør dejen til en blød konsistens. Tilsæt hvedemelet, og rør dejen sammen i et par min. Dejen er temmelig våd, men sådan skal den være.

 

SKØN HVERDAGSMAD: Steaksandwich med mozzarella og salsa


2. Fordel dejen direkte i en bradepande med bagepapir i bunden, og tryk friske kviste rosmarin ned i overfladen. Sæt det tildækket på køl i ca. 6-7 timer – evt. natten over. Har du ikke plads i køleskabet, så lad dejen hæve ved stuetemperatur. I så fald skal den have lidt kortere hævetid, ca. 3 timer.

PRØV OGSÅ: Lasagne på den nemme måde

3. Drys med havsalt, og bag brødet i en forvarmet ovn ved 220 grader i ca. 25 min, til brødet er gyldent og sprødt. Når brødet tages ud, dryppes det med olivenolie. Så får det den rette, svampede, olierede overflade. Hvis du foretrækker en mere sprød skorpe, så lad det være, som det er.

 

SE OGSÅ: Alle vores lækre opskrifter på skønne pastaretter

 

Læs alt om focaccia
Del på
Kommentarer (0)