Foie gras med brioche og pærechutney
Enten elsker man foie gras eller også gør man ikke, men prøv det.
Ingredienser
Foie gras:
500 g andelever
3 tsk cognac
3 tsk sød riesling
salt, muskat, sort peber.
Brioche:
25 g gær
6 æg
400 g smør
500 g hvedemel
45 g salt
1,25 dl sødmælk.
Pære chutney:
240 g tomat concassé (tomater, hvor indmaden er fjernet og skåret i små tern)
120 g løg i tern
120 g tørrede ribs
60 g ingefær
300 g sukker
300 g hvidvinseddike
120 g Granny Smith æbler i tern
1 st kanel,
½ tsk cayennepeber
½ tsk safran,
saft og skal af 2 appelsiner
750 g pære i tern.
Sådan gør du
Foie gras:
Befri leveren for blodårer og rens den. Pluk den i mindre stykker og marinerer den i cognac og riesling. Krydr med salt og peber.
Kom den i en form, og stil den på køl natten over.
Brioche:
Rør alle ingredienser sammen, og lad dejen hvilke 3 timer på køl. Ælt den igennem og kom den i en rugbrødsform eller lignende. Lad dejen hvile på køl natten over. Bag ved 180 grader i 45 min.
Pære chutney:
Kog tomater, løg, ribs, ingefær, sukker, eddike, æbler, krydderier og appelsin sammen.
Kog det ind til det begynder at karamellisere. Tilsæt herefter 750 g pærer i tern og kog yderligere 10 min. Kom chutneyen på patentglas og opbevares på køl.
Server foie gras’en med brioche, pærechutney og diverse bitre salater – f.eks. frissé, feldsalat og endivie.