Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Koge/stegetid:
1 time og 15 min.
Fryse-egnet
500 g hakket kalve- og svinekød (evt. halvt oksekød)
1 løg (finthakket)
½ spsk olivenolie
1 fed hvidløg (finthakket)
2 stilke blegselleri (finthakkede)
2 skiver lyst brød
2 dl mælk
1 tsk groft salt
2 appelsiner (økologiske, fintreven skal + saft)
1 æg
1 tsk dijonsennep
75 g valnøddekerner (grofthakkede)
1 pakke bacon (i skiver)
1 appelsin (økologisk, tynde skiver)
2-3 dl bouillon
sovsejævner
salt og friskkværnet
peber
Tilbehør: kogte eller stegte kartofler og grønsager
- Steg løget blankt i olie. Tilsæt hvidløg og blegselleri og steg et par min. Hæld det ud på en tallerken til afkøling.
- Udblød brødkrummen i mælk. Rør kødet med groft salt. Tilsæt løgblandingen, brød/ mælk, appelsinskal, æg og sennep. Rør farsen godt igennem og tilsæt valnødder og peber.
- Form det til et brød og læg det i en smurt bradepande. Dæk med bacon og appelsinskiver og sæt fadet i ovnen ved 225 grader i ca. 20 min. Spæd appelsinsaften op med bouillon, så der bliver 4 dl, og hæld det ved „stegen”. Skru ned til 175 grader og lad den stege færdig i ca. 45 min.
- Si stegeskyen over i en ren gryde og giv den et opkog. Jævn med sovsejævner og smag til med salt og peber. Servér „haren” i skiver med sovs, kartofler og grønsager.