Forloren hare med brun sovs
Foto: Thomas Hergaard | Forloren hare med brun sovs.
Hjemmet

Forloren hare med brun sovs

Forloren hare med brun sovs

Gammeldags forloren hare med brun sovs er en god hverdagsret og smager også godt dagen efter med salat eller som fyld i en burger.

Af Sandra Leigh Draznin 05.jan.2016 Mad

1 TIME 40 MIN.

Forloren hare til 4 personer

Forloren hare med brun sovs

Arbejdstid: 40 min.

Koge/stege/bagetid: 1 time

Fryse-egnet

500 g hakket kalv- og svinekød
1 tsk salt
1 løg (finthakket eller revet)
1 æg
1 dl hvedemel eller rasp
1 dl mælk
1-2 enebær (knust)
1 tsk timian
friskkværnet sort peber
1 pakke bacon i skiver


Sovs:

2½ dl mælk
2½ dl bouillon
2½ spsk mel
1-2 spsk ribsgelé
evt. 10-15 g blåskimmelost

Tilbehør:

kogte kartofler
grønsager
ribsgelé eller tyttebær

Sådan laver du forloren hare med brun sovs

1. Tænd ovnen på 200 grader. Ælt kødet sammen med salt og tilsæt løg, æg, mel/rasp, mælk og krydderier.

2. Form farsen til et brød i en bradepande med bagepapir. Læg baconskiver omkring kødet og bag det i ovnen i 20 min.

3. Pisk mælk, bouillon og mel sammen og kog det igennem under omrøring 5-10 min. Smag til med ribsgelé, evt. ost og salt og peber.

4. Si sovsen over „haren“ og skru ned til 150 grader. Bag videre i ca. 40 min. og øs sovsen over nogle gange undervejs.

5. Server med sovs, kartofler, grønsager og ribsgelé eller tyttebær.

Henter...