Forrygende lammekrone
Ingredienser
800 g skrællede bagekartofler
¼ dl olivenolie
salt, peber
650 g lammekrone
1 fed hvidløg
1 kg grønne bønner, gerne forskellige
1 spsk hvidvinseddike
50 g små sorte oliven
1 stor håndfuld spæde salater
200 g brød.
Næringsindhold
-
Energi pr. person:579 Kcal
-
Fedt:21 %
-
Protein:22 %
-
Kulhydrat:57 %
Sådan gør du
Skær kartoflerne i store grove tern, vend dem i halvdelen af olien og læg dem på en bageplade. Krydr med salt og peber og bag kartoflerne gyldne og sprøde ved 200 grader i ca. 40 minutter.
Krydr lammekødet med salt, peber og knust hvidløg. Brun kødet på en pande og steg det færdig i ovnen sammen med kartoflerne i ca. 20 minutter.
Snit eller halvér bønnerne og blanchér dem 2 minutter i letsaltet vand. Skyl godt i koldt vand og vend dem i en marinade af resten af olien, hvidvinseddike, salt og peber. Drys med oliven samt salat.
Servér bønnerne til lammekronen sammen med kartofler og brød.