Opskrift på forrygende lammekrone
SPONSORERET indhold

Forrygende lammekrone

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Gitte Heidi Rasmussen og Anne Jørgensen Pøhl Foto: Andreas Wiking
15. jan. 2010 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

800 g skrællede bagekartofler
¼ dl olivenolie
salt, peber
650 g lammekrone
1 fed hvidløg
1 kg grønne bønner, gerne forskellige
1 spsk hvidvinseddike
50 g små sorte oliven
1 stor håndfuld spæde salater
200 g brød.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    579 Kcal
  • Fedt:
    21 %
  • Protein:
    22 %
  • Kulhydrat:
    57 %

Sådan gør du

Skær kartoflerne i store grove tern, vend dem i halvdelen af olien og læg dem på en bageplade. Krydr med salt og peber og bag kartoflerne gyldne og sprøde ved 200 grader i ca. 40 minutter.
Krydr lammekødet med salt, peber og knust hvidløg. Brun kødet på en pande og steg det færdig i ovnen sammen med kartoflerne i ca. 20 minutter.

Snit eller halvér bønnerne og blanchér dem 2 minutter i letsaltet vand. Skyl godt i koldt vand og vend dem i en marinade af resten af olien, hvidvinseddike, salt og peber. Drys med oliven samt salat.
Servér bønnerne til lammekronen sammen med kartofler og brød.