Ingredienser
Arbejdstid: Ca. 1 time
Bagetid: Ca. 40 min.
Fryse-egnet
4 æggehvider
100 g mandler (finthakkede)
175 g flormelis
2 spsk mel
Cremefyld:
150 g chokolade
2½ dl piskefløde
1 æg (mellem)
Pynt:
sigtet flormelis
samt ristede mandler
eller nødder
- Begynd med cremen: Bræk chokoladen i mindre stykker. Bring fløden i kog i en gryde. Tag gryden fra varmen og pisk ægget i. Pisk derefter chokoladen i den varme blanding, lidt ad gangen. Sæt cremen koldt.
- Kagen: Pisk æggehviderne meget stive. Bland de hakkede mandler med flormelis og mel. Vend mandelblandingen i de piskede æggehvider.
- Aftegn 2 firkanter på 25 x 25 cm på bagepapir lagt på bagepladen. Fordel fragilitédejen herpå. Bag ved 125-130 grader i 40-45 min.
- Del hver firkant i to bunde. Læg den helt kolde creme mellem de 4 bunde. Drys med sigtet flormelis og derpå med ristede mandler eller nødder.