Fragilité med rabarber
SPONSORERET indhold

Fragilité med rabarber

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Fragilitébunde er lette og sprøde og kan lægges sammen om mange slags fyld. Her er de bagt med hele mandler med skind, som giver en lidt mørkere farve, og vi har valgt at bruge forårets friske rabarber til fyldet. Kagen er både velegnet som dessertkage og til kaffe og te.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
03. maj. 2013 | Opskrift | Hjemmet
Til 10 stykker

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: ca. 1 time
Hviletid: 1 time
Ikke fryse-egnet
Fragilitébunde:
150 g mandler med skind
300 g flormelis (150 g + 150 g)
6 æggehvider (evt. 4 bægre pasteuriserede æggehvider)
Rabarberkompot:
500 g rabarberstilke (uden blade, små stykker, evt. fra frost)
150 g sukker
Fyld:
½ liter piskefløde (flødeskum)
evt. 1 stang vanilje (kornene)
Drys:
Flormelis

  1. Bunde: Tænd ovnen på 175 grader og læg mandlerne i et jævnt lag på bagepapir på en bageplade og rist dem ca. 10 min. Blend mandlerne til mel i en foodprocessor sammen med halvdelen af flormelissen.
  2. Pisk æggehviderne og resten af flormelissen til skum som til marengs. Vend mandelmelet i skummet med en dejskraber.
  3. Smør dejen ud på bagepapiret på bagepladen i et jævnt lag. Sæt bunden i ovnen og bag den 35-40 min., til den er sprød. Afkøl på bagerist. Træk bagepapiret af.
  4. Rabarberkompot:
    Bland rabarberstykker med sukker i et ovnfast fad. Dæk fadet til – evt. med alufolie – og sæt det i ovnen i 15-20 min. ved 200 grader, til rabarberne er møre.
  5. Fyld:
    Bland den afkølede rabarberkompot med flødeskum, evt. tilsat vaniljekorn. Del bunden i to lige store stykker. Læg den ene bund på et fad og fordel rabarberfyldet på den. Læg den anden bund ovenpå og tryk let sammen.
  6. Lad gerne kagen trække en times tid et køligt sted. Drys kagen med flormelis igennem en si. Skær forsigtigt kagen i stykker med en skarp kniv, evt. en brødkniv.