Fransk marengskage med fyld (Vacherin)
SPONSORERET indhold

Fransk marengskage med fyld (Vacherin)

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Den fransk klassiker er opkaldt efter den hvide schweiziske ost vacherin, der er lys og lagdelt.

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
27. okt. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(4 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Ovntid: ca. 1 time
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
4 æggehvider (stiftpiskede)
200 g flormelis (4 dl)
50 g mandler (finthakkede)
Fyld:
vanilje- eller frugtis
250 g bær (f.eks. brombær, hindbær og blåbær)
4 dl piskefløde (evt. sødet)

  1. Pisk halvdelen af flormelissen i de stiftpiskede hvider og vend derefter resten i. Pisk den over en skål med koghedt vand, til massen bliver sej og fyldig. Vend mandlerne i.
  2. Tegn cirkler på bagepapir lagt på en bageplade (18 cm i diameter). Hæld massen i en sprøjtepose og sprøjt først en spiral inden for cirklen – dette er bunden.
  3. Sprøjt derefter lige så store ringe af resten af marengsmassen. Sprøjt små toppe på en af ringene – dette er toppen.
  4. Bag marengsbund og ringe ved 125-130 grader i godt 1 time, eller til de er helt tørre. Sæt først ringene på bunden på serveringsdagen og fyld først dessertkagen, lige inden servering.
  5. Kom skivet eller kuglet is i midten sammen med sukrede bær og flødeskum. Servér straks.