Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Ovntid: ca. 1 time
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
4 æggehvider (stiftpiskede)
200 g flormelis (4 dl)
50 g mandler (finthakkede)
Fyld:
vanilje- eller frugtis
250 g bær (f.eks. brombær, hindbær og blåbær)
4 dl piskefløde (evt. sødet)
- Pisk halvdelen af flormelissen i de stiftpiskede hvider og vend derefter resten i. Pisk den over en skål med koghedt vand, til massen bliver sej og fyldig. Vend mandlerne i.
- Tegn cirkler på bagepapir lagt på en bageplade (18 cm i diameter). Hæld massen i en sprøjtepose og sprøjt først en spiral inden for cirklen – dette er bunden.
- Sprøjt derefter lige så store ringe af resten af marengsmassen. Sprøjt små toppe på en af ringene – dette er toppen.
- Bag marengsbund og ringe ved 125-130 grader i godt 1 time, eller til de er helt tørre. Sæt først ringene på bunden på serveringsdagen og fyld først dessertkagen, lige inden servering.
- Kom skivet eller kuglet is i midten sammen med sukrede bær og flødeskum. Servér straks.