Ingredienser
400 g hvedemel (med højt glutenindhold f.eks. italiensk)
150 g durummel
10 g gær
2 tsk salt
1 spsk jomfruolivenolie
4 dl vand (tempereret)
- Bland de to slags mel i en stor skål. Smuldr gæren i melet og tilsæt salt og olie. Hæld vandet i melet og rør dejen sammen.
- Dæk skålen og lad dejen hæve til dobbelt størrelse – ca. 2 timer.
- Vend dejen ud på et bord drysset med durummel og drys lidt durummel på overfladen.
- Del dejen i 6 stykker og vend dem i mel. Klap eller træk dem ud i ovaler på ca. 10 x 20 cm.
- Skær et snit i midten og derefter 2-3 skrå snit i hver side – uden at skære igennem kanten.
- Åben snittene, så de bliver til huller og læg brødene på bageplader med bagepapir. Lad dem efterhæve, mens ovnen varmer op til 250 grader.
- Bag brødene ca. 12 min. og læg dem på en rist til afkøling.
- Variationer: Ælt evt. grofthakkede oliven eller soltørrede tomater i olie i dejen inden den stilles til hævning. Eller krydr dejen med 1 tsk knust anisfrø og 1 tsk fintrevet appelsinskal. Eller tryk frisk rosmarin eller timian i brødene og dryp med olivenolie og drys med havsalt – inden de bages.