Franske vafler med citroncreme
Foto: Tia Borgsmidt | Lækre sprøde franske vafler med en skøn smørcreme i midten.
Hendes Verden

Franske vafler

Franske vafler med citroncreme

Skønne franske vafler med en lækker citroncreme. Server de franske vafler til en kop god eftermiddagste - eller kaffe, eller brug vaflerne som et lækkert indslag til en isdessert.

Af Bente Nissen Lundsgaard 20.jul.2017 Mad

1 TIME 0 MIN.

10 stk. franske vafler

100 g smør
175 g hvedemel
1⁄2 dl vand
1⁄2 tsk. eddike
1 æggehvide til pensling
175 g perlesukker eller almin- delig sukker

Fyld:
2 tsk. fintrevet, usprøjtet citronskal
1 portion smørcreme

Smørcreme:
250 g flormelis
200 g blødt smør

 

Sådan laver du franske vafler

1. Smuldr smør og hvedemel sammen. Tilsæt vand og ed- dike, og ælt dejen sammen.

2. Lad dejen hvile koldt 30 min. i køleskab.

3. Rul dejen ud på et meldrys- set bord, og udstik cirkler med et glas eller andet a ca. 6 cm i diameter.

4. Drys sukker på et stykke bagepapir. Pensl dejen med æggehvide, og læg dem med den smurte side ned i sukkeret. Rul cirklerne ovale med en kagerulle. Læg nu kagerne på et rent stykke bagepapir med sukkeret opad. Bag kagerne ved 225 gr. i ca. 10 min. ved midterste ovnribbe, til de er gyldne. Afkøl kagerne.

5. Læg kagerne sammen 2 og 2 med citronsmørcreme imellem.

Prøv også...

At erstatte citronen med rabarber:

Skær 100 g rabarber i 1⁄2 cm skiver.
Fordel dem i et ovnfast fad, og drys med 50 g sukker.
Bag dem i ovnen 20 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe.
Afkøl dem.
Rør rabarberne i smørcremen. 

Henter...