Frikadeller med æble
Foto: Maria Warnke Nørregaard
fit living

Frikadeller med æble

Frikadeller med æble & timian

Del på

Fornyet klassiker.

Af Vibeke Lehn 05.feb.2016 Mad

4

½ dl bulgur + ½ dl kogende vand
400-500 g hakket magert kalve- og skinkesmåkød
1-2 tsk salt
½ tsk peber
½-3/4 tsk stødt kanel
1 hakket løg
1 udkernet, fintrevent æble
1 æg
1 spsk timianblade
2 tsk olie til stegning

Slaw af selleri og gulerod:
½ selleriknold
3 store gulerødder

Dressing:
½ tsk stødt spidskommen
1 tsk flydende honning
3 spsk græsk yoghurt
1 spsk god mayonnaise
lidt æbleeddike
sød paprika

Sådan gør du: Kom bulguren i en skål, hæld kogende vand over, og lad den trække 10 minutter. Afdryp og dup evt. bulguren tør.
Kom alle ingredienser til farsen i en foodprocessor, og blend dem til en jævn fars, som formes til 18 små frikadeller. Steg kødbollerne gyldne i olie – ryst panden undervejs. Tag dem af, og hold dem varme.
Snit grønsagerne i tynde bånd med skrællekniven. Pisk dressingen sammen, og smag den godt til, før den blandes omhyggeligt med grønsagerne, der drysses med lidt sød paprika og serveres til dellerne.

Energi pr. person: 390 kcal, fedt 30%, protein 37%, kulhydrat 33%

Del på
Kommentarer (0)
Henter...