Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Stege-/kogetid: 20 min.
Ingredienser:
500 g hakket kalve- og svinekød
2 tsk groft salt
2 æg
1 spsk hvedemel
1 dl kogte kartofler (mosede eller revne)
1½ dl mælk
friskkværnet peber
4-5 stængler bladselleri (små stykker)
1/2 løg (fintrevet)
smør og olie til stegning
Kold kartoffelsalat:
750 g kogte kartofler (kogte, pillede, stykker)
250 g cherrytomater (evt. halve)
2 spsk kørvel eller bladselleritop (evt. hakket)
1 lille rødløg (ringe)
3 spsk ekstra jomfruolivenolie
1 spsk citronsaft
Tilbehør:
grøn salat
- Frikadeller: Rør kødet sejt med salt. Rør æg, mel, kartoffel og gradvist mælk i, og rør farsen smidig.
- Krydr med peber og tilsæt bladselleri og løg. Varm en pande med smør og olie.
- Form 12-15 frikadeller og steg dem gyldne på begge sider ved jævn varme, i alt ca. 15 min., til de er gennemstegte.
- Kartoffelsalat: Bland kartofler med tomat, kørvel eller bladselleritop, løgringe og en dressing af olie og citronsaft. Smag til med salt og peber. Servér frikadellerne med kartoffelsalat og grøn salat.