Ingredienser
Arbejdstid: 20 min.
Koge/stegetid: 20 min.
250 g svinekød (hakket)
3 spsk mel
1 æg
½ løg
1 dl mælk
2-3 spsk hakkede krydderurter (efter smag, f.eks. timian og salvie)
smør og olie
salt og peber
Tilbehør: nye kartofler, gulerødder og ærter eller sukkerærter
- Rør kødet med ½ tsk salt og tilsæt mel, æg, finthakket eller revet løg, mælk, hakkede krydderurter og peber. Steg farsen som frikadeller på en pande med smør og olie.
- Skær skrubbede kartofler i både eller skiver og kom dem i en gryde med vand, der lige dækker. Giv det et opkog og tilsæt en klat smør og lidt salt. Lad dem simre under låg i ca. 10 min. og tilsæt gulerødder efter 5 min. og ærter det sidste minut.
- Servér de smørdampede grønsager til frikadellerne.