Opskrift på frikadeller med sommerlig kartoffelsalat
SPONSORERET indhold

Frikadeller med sommerlig kartoffelsalat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Frikadeller med hjemmelavet kartoffelsalat er totalt retrolækkert på en varm dag.

Af: Mette Helbæk Foto: Line Thit Klein
27. jun. 2022 | Opskrift | ALT for damerne
Frikadeller med kartoffelsalat til 4 personer | Total: 50 min

Ingredienser

1 stort løg
600 g hakket kalv og flæsk
15 g salt
1 spsk groftkværnet peber
1 æg
½ dl mælk
2 spsk. rasp
smør til stegning.

Kartoffelsalat:
800 g kogte nye kartofler
4 forårsløg
2 dl cremefraiche
1 dl karse
1 spsk grov sennep
salt og peber
300 g cherrytomater.

Sådan laver du frikadeller og kartoffelsalat

Start med at koge kartofler til kartoffelsalaten. De må gerne være kølet lidt af inden brug.

Frikadeller: Riv løget på rivejernets fine side. Rør fars og salt sejt, og tilsæt de øvrige ingredienser til frikadellerne. Rør farsen godt igennem, meget gerne på røremaskine, i ca. 5 minutter. Sæt farsen på køl i ½ time.

Lav imens kartoffelsalaten: Skær forårsløgene i tynde ringe, og bland dem i cremefraichen sammen med karsen. Smag til med sennep, salt og peber. Skær kartoflerne i mundrette stykker og tomaterne i halve, og bland dem i dressingen.

Steg frikadellerne på en pande i smør, og servér dem straks sammen med kartoffelsalaten

Anbefalet til dig