SPONSORERET indhold
Frikadeller med spidskålsdolmere
4 pers.
Ingredienser
8 spidskålsblade
salt
3 dl bouillon
kødsnor
Fars:
400 g hakket kalv og flæsk,
max. 10 % fedt
2 spsk. revet løg
1½ dl mælk
1 æg
1¼ tsk. salt
peber
3 spsk. hvedemel
evt. sukker og smør
Sommersalat (4 pers.)
150 g rygeost, gerne fra Løgismose
2 dl creme fraiche 18 %
10 radiser
¼ agurk
1 dl små blomkålsbuketter
150 g små nye kartofler
salt, peber
2 spsk. purløg
Tilbehør: ristet rugbrød
- Kog kålbladene møre i letsaltet vand 2-3 min., og lad dem dryppe af. Skær det groveste af midterribben af bladene. Rør alle ingredienserne til farsen sammen. Læg en skefuld fars på hvert blad, og fold siderne på bladet ind over farsen. Rul herefter bladene sammen om Frikadeller med spidskålsdolmere fyldet til små ruller, og snør dem med kødsnor.
- Læg kåldolmerne i en gryde, og hæld kogende bouillon over. Læg låg over, og lad kåldolmerne snurre ca. 40 min. Tag kåldolmerne op, og lad dem dryppe af.
- Vil du give kåldolmerne et lille twist, kan du smelte lidt sukker på en stålpande, til det er gyldent. Kom lidt smør i, og steg dolmerne i sukkermassen et par min. Oplev, hvordan den søde karamelliserede smag klæder den milde kål.
- Sommersalat (4 pers.)
- Rør rygeost og cremefraiche sammen. Skær radiserne i skiver og agurken samt kartoflerne i tern. Vend grønsager og kartofler i rygeostblandingen. Krydr med salt og peber, og pynt til slut med purløg.
- Server rygeosten sammen med ristet rugbrød. Her har vi udstukket små hjerter af rugbrødsskiver og ristet dem i ovnen.