Citronkage med mascarpone
SPONSORERET indhold

Frisk citronkage med lækker mascarponecreme

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Frisk citronkage med lækker mascarponecreme og spiselige påskeæg på toppen. Servér den som perfekt eftermiddags eller dessertkage i påskedagene.

Af: Katrine Klinken Foto: Line Falck
09. apr. 2022 | Opskrift | Hjemmet
Citronkage til ca. 8 personer | Total: en time, 10 min

Ingredienser

Citronkagebund:
250 g smør (blødt)
250 g sukker
2 citroner (økologiske)
4 æg
200 g hvedemel
50 g kartoffelmel
1½ tsk. bagepulver
1 dl mælk
evt. smør til formen

Mascarponecreme:
2 æggeblommer
2 spsk. sukker
½ vaniljestang
1 citron 250 g mascarpone (italiensk flødeost)
2 æggehvider
50 g flormelis

Pynt: 8-10 små marcipan- påskeæg (eller mandler), frisk mynte/ citronmelisse og citronjulienne (strimler af citronskal)

Sådan bager du citronkage med mascarpone

Citronkagebund:

1. Tænd ovnen på 175 grader.

2. Pisk smør og sukker luftigt og skummende med en håndmikser i ca. 10 min.  Tilsæt fintrevet citronskal.

3. Tilsæt ét æg ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg.

PRØV OGSÅ: Forårstarteletter med rejer, blomkål og citronsovs

4. Bland mel, kartoffelmel og bagepulver sammen. Vend blandingen i dejen skiftevist med citronsaft og mælk. Brug en dejskraber.

5. Fyld dejen i en firkantet kageform (20 x 20 cm) eller springform (24 cm i diameter) smurt med smør eller beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 40 min. ved 175 grader, til den er gennembagt. Lad citronkagen køle af på en bagerist.

PRØV OGSÅ: Chokoladepåskeæg

Mascarponecreme:

6. Pisk æggehvider og flormelis stift.

7. Pisk æggeblommerne med sukker og kornene fra vaniljestangen, til det er skummende. Tilsæt 1 tsk. fintrevet citronskal. Rør forsigtigt mascarponen i, og vend de stiftpiskede æggehvider i cremen.

8. Fordél cremen på kagebunden, og pynt med små påskeæg, mynte- eller citronmelisseblade. Lav strimler af resten af citronskallen med et juliennejern, og drys dem på kagen. 

SE OGSÅ: Påskekage med kokos og citron

Anbefalet til dig