Citronkage med mascarpone
Foto: Line Falck | Den fine citronkage egner sig godt til påske - eller andre festlige lejligheder.
Hjemmet

Citronkage med mascarponecreme

Frisk citronkage med lækker mascarponecreme

Del på

Frisk citronkage med lækker mascarponecreme og spiselige påskeæg på toppen. Servér den som perfekt eftermiddags eller dessertkage i påskedagene.

Af Katrine Klinken 05.apr.2017 Mad

1 TIME 10 MIN.

Citronkage til ca. 8 personer

Citronkagebund:
250 g smør (blødt)
250 g sukker
2 citroner (økologiske)
4 æg
200 g hvedemel
50 g kartoffelmel
1½ tsk. bagepulver
1 dl mælk
evt. smør til formen

Mascarponecreme:
2 æggeblommer
2 spsk. sukker
½ vaniljestang
1 citron 250 g mascarpone (italiensk flødeost)
2 æggehvider
50 g flormelis

Pynt: 8-10 små marcipan- påskeæg (eller mandler), frisk mynte/ citronmelisse og citronjulienne (strimler af citronskal)

Sådan bager du citronkage med mascarpone

Citronkagebund:

1. Tænd ovnen på 175 grader.

2. Pisk smør og sukker luftigt og skummende med en håndmikser i ca. 10 min. Tilsæt fintrevet citronskal.

3. Tilsæt ét æg ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg.
Forårstarteletter med rejer, blomkål og citronsovs

4. Bland mel, kartoffelmel og bagepulver sammen. Vend blandingen i dejen skiftevist med citronsaft og mælk. Brug en dejskraber.

Find flere tips til nem aftensmad

5. Fyld dejen i en firkantet kageform (20 x 20 cm) eller springform (24 cm i diameter) smurt med smør eller beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 40 min. ved 175 grader, til den er gennembagt. Lad citronkagen køle af på en bagerist.

PRØV OGSÅ: Chokoladepåskeæg

Mascarponecreme:

6. Pisk æggehvider og flormelis stift.

7. Pisk æggeblommerne med sukker og kornene fra vaniljestangen, til det er skummende. Tilsæt 1 tsk. fintrevet citronskal. Rør forsigtigt mascarponen i, og vend de stiftpiskede æggehvider i cremen.

8. Fordél cremen på kagebunden, og pynt med små påskeæg, mynte- eller citronmelisseblade. Lav strimler af resten af citronskallen med et juliennejern, og drys dem på kagen. 

SE OGSÅ: Påskekage med kokos og citron

Læs alt om Påske
Del på
Kommentarer (0)
Henter...