Frisk og sød sommerdessert: Ferskensorbet
Skøn og nem sorbet med sommerens søde ferskner. Du kan også lave sorbeten med nektariner eller abrikoser. Se her, hvordan du laver sommerens sødeste sorbet:
Ingredienser
Ca. 800 ml.
10 modne ferskner
½ dl citron- eller limesaft
200 g sukker
1 dl vand
Sådan laver du sorbet af ferskener
1. Skær fersknerne i store tern, og blend dem med citronsaft, sukker og vand til en tyk pure.
2. Hæld i en lufttæt beholder med låg, og lad den fryse mindst 6 timer i fryseren, pisk i sorbeten en gang i timen.
3. Alternativt kan sorbeten fryse, til den er helt frossen, hvorefter den blendes, så sukkerkrystallerne bliver så små som muligt – frys herefter isen igen i en times tid. Har du en ismaskine, kan sorbeten fryses på den efter ismaskinens anvisninger.
4. Servér sorbeten, som den er, eller med lidt kold fløde hældt ud over. Perfekt på en varm sommerdag.