Frisk passionsfrugttærte
SPONSORERET indhold

Frisk passionsfrugttærte

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Skøn og frisk desserttærte med lækker creme og passionsfrugt.

Af: Hanne Bloch Foto: Thomas Hergaard
15. maj. 2013 | Opskrift | Hjemmet
6 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: 45 min.
Fryse-egnet
200 g hvedekiks (f.eks. digestive)
100 g smør
Fyld:
400 g flødeost naturel
3 æg
100 g sukker (1 1⁄4 dl)
1 spsk citronsaft
4 passionsfrugter
Garnering:
3 dl cremefraiche 18%
4 spsk sukker
Pynt:
4 passionsfrugter
1 spsk sukker

  1. Knus kiksene. Det gøres nemmest, hvis de kommes i en plastpose og knuses med kagerullen. Smelt smørret og vend det i smulderet. Pres kikseblandingen i en velsmurt springform, 24 cm i diam. Forbag bunden ved 175 grader i 5-6 min.
  2. Pisk æg og sukker sammen og pisk flødeosten i sammen med citronsaft. Skær passionsfrugterne i halve og tag frugtkødet ud med en teske. Pisk frugtkødet i flødeostblandingen. Kom fyldet i den forbagte tærte.
  3. Bag yderligere 45 min. Passionsfrugt kaldes også grenadil. Selv om de små sorte frø i det saftige frugtkød kan virke lidt hårde, spises de med. Vil man nyde frugten naturel, skæres den i halve, og frugtkødet spises med en teske. Bagesiden ved 175 grader, eller til fyldet er fast.
  4. Pisk imens cremefraiche og sukker sammen. Kom det på tærten og bag yderligere 5 min. Lad tærten svale.
  5. Tag frugtkødet ud af de fire passionsfrugter og rør sukker i. Fordel det over den kolde tærte lige inden servering.