SPONSORERET indhold
Fritata
Italiensk æggekage der smager godt både lun og kold
(4 personer)
Ingredienser
Sværhedsgrad: Middel
Tidsforbrug: 40 min.
2 peberfrugter, gerne en gul og rød
1 lille courgette
2 løg
1 fed hvidløg
8 æg
1½ dl fløde 9 %
2 tsk. oregano
1½ tsk. salt
peber
3 spsk. olivenolie til stegning
- Rens peberfrugterne for stilk og kerner, og skær dem i små tern. Skær courgetten i tynde skiver, og løgene i tynde ringe. Hak hvidløgsfedet fint. Svits løg, courgette, peberfrugter og hvidløg i 1 spsk. olivenolie på en pande, til det er blødt, men ikke har taget særlig farve.
- Pisk æg, fløde, salt, peber og oregano sammen. Vend de stegte grønsager heri.
- Varm 2 spsk. olivenolie op på en pande, gerne en slip let-pande. Kom æggemassen på. Steg frittataen, til den er fast ved svag varme.
- Lad frittataen glide ud på et stort grydelåg. Læg panden over, og vend den over på panden, nu med den ustegte side nedad.
- Steg frittataen ca. 5 min. på denne side. Skær frittataen i mindre stykker.