Fritata
SPONSORERET indhold

Fritata

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Italiensk æggekage der smager godt både lun og kold

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Jes Buusmann
14. maj. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
(4 personer)

Ingredienser

Sværhedsgrad: Middel
Tidsforbrug: 40 min.
2 peberfrugter, gerne en gul og rød
1 lille courgette
2 løg
1 fed hvidløg
8 æg
1½ dl fløde 9 %
2 tsk. oregano
1½ tsk. salt
peber
3 spsk. olivenolie til stegning

  1. Rens peberfrugterne for stilk og kerner, og skær dem i små tern. Skær courgetten i tynde skiver, og løgene i tynde ringe. Hak hvidløgsfedet fint. Svits løg, courgette, peberfrugter og hvidløg i 1 spsk. olivenolie på en pande, til det er blødt, men ikke har taget særlig farve.
  2. Pisk æg, fløde, salt, peber og oregano sammen. Vend de stegte grønsager heri.
  3. Varm 2 spsk. olivenolie op på en pande, gerne en slip let-pande. Kom æggemassen på. Steg frittataen, til den er fast ved svag varme.
  4. Lad frittataen glide ud på et stort grydelåg. Læg panden over, og vend den over på panden, nu med den ustegte side nedad.
  5. Steg frittataen ca. 5 min. på denne side. Skær frittataen i mindre stykker.