Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: ca. 45 min.
Fryse-egnet
2 spsk blødt smør
250 g honning
2½ dl yoghurt naturel eller kærnemælk
2½ dl vand
150 g groft hvedemel (grahamsmel)
1 tsk groft salt
750 g hvedemel
½ spsk natron
2 spsk stødt kanel
150 g rosiner
150 g usvovlede abrikoser (grofthakkede)
Tilbehør:
evt. smør
- Smør formen med blødt smør. Smelt 250 g honning i en gryde og rør yoghurt og vand i. Tilsæt groft hvedemel og salt, og rør det godt sammen.
- Bland hvedemel, natron og kanel. Hæld melblandingen i gryden, og rør dejen godt. Tilsæt rosiner og hakkede abrikoser.
- Fyld dejen i formen. Sæt brødet i midten af ovnen. Tænd på 175 grader. Bag ca. 45 min. Stik et lille træspid eller en lille kniv i brødet. Hvis der er rå dej på, skal det bage lidt mere. Målt med et stegetermometer skal kernetemperaturen være 98 grader.
- Skær skiver af brødet og smør dem evt. med smør.