Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: 10 min.
Ikke fryse-egnet
150 g mel (2½ dl)
100 g smør
50 g sukker
1 æggeblomme
1-2 spsk fløde
Cremefyld:
2 æggeblommer
3 spsk sukker
1 spsk majsstivelse
2½ dl fløde
1 vaniljestang
Til bund:
100 g chokolade
Frugt:
1 lille klase blå druer
1 lille klase grønne druer
1 lille dåse syltede abrikoser
1 lille dåse henkogte ananas i ringe
1 glas æblegelé
Pynt:
evt. en marcipanrose
- Findel fedtstoffet i melet og bland sukker i. Tilsæt æg og fløde og ælt dejen sammen. Lad den hvile, imens cremen tilberedes.
- Pisk æg og sukker godt sammen og pisk majsstivelse i. Bring fløden i kog med den flækkede vanilje. Hæld den koghede fløde i æggemassen, mens der piskes, hæld cremen tilbage i gryden og bring den i nærheden af kogepunktet, mens der piskes. Tag cremen fra varmen og lad den svale.
- Rul dejen ud til en tynd plade og beklæd en smurt tærteform med dejen (her er brugt en aflang, firkantet form).
- Bag tærtebunden ved 185 grader i ca. 10 min. Lad den svale. Smelt chokoladen, fordel den på bunden og lad den stivne.
- Kom nu cremen i tærten og læg herpå den delte frugt i et pænt mønster, dvs. druer i halve, abrikoser i både og ananas i mindre halvmåner.
- Smelt geleen ved svag varme med en anelse vand. Pensl den på frugten, når den begynder at gelere.
- Pynt evt. med en marcipanrose.