Frugttærte
SPONSORERET indhold

Frugttærte

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
08. maj. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(6 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: 10 min.
Ikke fryse-egnet
150 g mel (2½ dl)
100 g smør
50 g sukker
1 æggeblomme
1-2 spsk fløde
Cremefyld:
2 æggeblommer
3 spsk sukker
1 spsk majsstivelse
2½ dl fløde
1 vaniljestang
Til bund:
100 g chokolade
Frugt:
1 lille klase blå druer
1 lille klase grønne druer
1 lille dåse syltede abrikoser
1 lille dåse henkogte ananas i ringe
1 glas æblegelé
Pynt:
evt. en marcipanrose

  1. Findel fedtstoffet i melet og bland sukker i. Tilsæt æg og fløde og ælt dejen sammen. Lad den hvile, imens cremen tilberedes.
  2. Pisk æg og sukker godt sammen og pisk majsstivelse i. Bring fløden i kog med den flækkede vanilje. Hæld den koghede fløde i æggemassen, mens der piskes, hæld cremen tilbage i gryden og bring den i nærheden af kogepunktet, mens der piskes. Tag cremen fra varmen og lad den svale.
  3. Rul dejen ud til en tynd plade og beklæd en smurt tærteform med dejen (her er brugt en aflang, firkantet form).
  4. Bag tærtebunden ved 185 grader i ca. 10 min. Lad den svale. Smelt chokoladen, fordel den på bunden og lad den stivne.
  5. Kom nu cremen i tærten og læg herpå den delte frugt i et pænt mønster, dvs. druer i halve, abrikoser i både og ananas i mindre halvmåner.
  6. Smelt geleen ved svag varme med en anelse vand. Pensl den på frugten, når den begynder at gelere.
  7. Pynt evt. med en marcipanrose.