Fyldig sommersalat med fuldkornsris, quinoa og sød kartoffel
Sol, sommer og grill kalder på lækre sprøde salater. Og her er mit bud på en fyldig salat, der mætter godt og passer perfekt til både fisk, skaldyr og saftige bøffer. Du kan naturligvis også spise den uden tilbehør eller gemme resterne til frokosten næste dag.
Ingredienser
1 lille spidskålshoved
1 ps. Uncle Ben’s fuldkornsris og quinoa
1 mellemstor sød kartoffel
½ bdt. grønne asaparges
2 håndfulde friskbælgede ærter
1 fintsnittet rød chili
Dressing
3 tsk. Sesamolie
lidt revet ingefær (efter temperament)
Saft fra ½ lime
Sådan laver du sommersalaten
1. Skrub og kog den søde kartoffel til den er mør. Skær den gerne i mindre stykker for for minimere kogetiden. Imens koges risene efter anvisning på pakken og lad dem køle (hæld evt. koldt vand på, hvis du har travlt)
SE OGSÅ: Healthy Skinny Bitchs VITAMIN BOWLE
2. Blancher de grønne asaparges, så der stadig er bid i. Snit spidskålen, bælg ærterne og skær asparges og sødekartoflen i mundrette bidder.
PRØV OGSÅ: Kalorielette klatkager med fuldkornsris og quinoa
3. Rør dressingen sammen og vend med alle ingredienserne. Og pynt afslutningsvis salaten med den friske chili.
OM HEALTHY SKINNY BITCH
Sara Jin Smidt er chefredaktør på FIT LIVING og kandidat i Human Nutrition fra Københavns Universitet. Hun er fitnessinstruktør og uddannet fra instruktøruddannelsen FISA. Sara Jin Smidt har bloggen Healthyskinnybitch.dk