Fyldig spinattærte
SPONSORERET indhold

Fyldig spinattærte

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Spinat er lig med forår og fint at komme i en tærte i selskab med andre grønsager.

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
08. maj. 2012 | Opskrift | Hjemmet
(6 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 40 min.
Bagetid: ca. 30 min.
Fryse-egnet
Ingredienser:
150 g hvedemel
50 g fuldkornsspeltmel (fås i supermarkeder)
¾ dl vindruekerneolie (eller 100 g smør)
½ tsk salt
lidt koldt vand
Fyld:
½ kg frisk spinat
2 porrer (fintsnittede)
150 g broccoli (eller blomkålsbuketter)
3 æg (str. mellem)
3 dl mælk (eller fløde 9%)
1 dl revet ost
persille (eller andet grønt drys)

  1. Bland hvedemel og speltmel og rør olien ud i melet. Tilsæt salt og saml dejen med lidt koldt vand. Lad dejen hvile koldt, mens fyldet tilberedes.
  2. Giv alle grønsagerne et kort opkog i letsaltet vand.
  3. Udrul dejen og beklæd en smurt tærteform hermed. Kom fyldet i.
  4. Pisk æg og mælk (fløde) sammen og rør osten i. Hæld det over. Bag tærten midt i ovnen ved 200 grader i 30 min. Dæmp evt. varmen de sidste 10 minutter, hvis oversiden bliver for mørk. Drys med persille.