Ingredienser
Arbejdstid: 40 min.
Bagetid: ca. 30 min.
Fryse-egnet
Ingredienser:
150 g hvedemel
50 g fuldkornsspeltmel (fås i supermarkeder)
¾ dl vindruekerneolie (eller 100 g smør)
½ tsk salt
lidt koldt vand
Fyld:
½ kg frisk spinat
2 porrer (fintsnittede)
150 g broccoli (eller blomkålsbuketter)
3 æg (str. mellem)
3 dl mælk (eller fløde 9%)
1 dl revet ost
persille (eller andet grønt drys)
- Bland hvedemel og speltmel og rør olien ud i melet. Tilsæt salt og saml dejen med lidt koldt vand. Lad dejen hvile koldt, mens fyldet tilberedes.
- Giv alle grønsagerne et kort opkog i letsaltet vand.
- Udrul dejen og beklæd en smurt tærteform hermed. Kom fyldet i.
- Pisk æg og mælk (fløde) sammen og rør osten i. Hæld det over. Bag tærten midt i ovnen ved 200 grader i 30 min. Dæmp evt. varmen de sidste 10 minutter, hvis oversiden bliver for mørk. Drys med persille.