Fyldt mørbrad med fennikel-appelsinsalat
SPONSORERET indhold

Fyldt mørbrad med fennikel-appelsinsalat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Kig efter mørbrad på tilbud. Førhen var mørbrad kun til festlige lejligheder, men det kan nu sagtens være hverdagsmad.

Af: Inge Kauffeldt (DDV) Foto: Lars Ranek og Mikkel Adsbøl Opskrifter: Inge Kauffeldt (DDV)
02. jan. 2012 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

170 g svinemørbrad
6 stk soltørrede tomater
30 g daggammelt brød uden skorpe
2 spsk hakket persille
peber
1-2 tsk sennep
1 dl bouillon (1 dl vand + 1 tsk pulver)
Fennikel-appelsinsalat
1 appelsin
200 g fennikel
1 håndfuld rucolasalat
2 tsk citronolivenolie
salt & peber

  1. Afpuds mørbraden for fedt og sener. Skær et stykke af, som vejer ca 170 gram.
  2. Pres et hul igennem kødet med skaftet af en træ grydeske. Kom soltørrede tomater, brød, persille og peber i en minihakker og hak det hele godt.
  3. Stop fyldet ind i mørbraden og læg den i et lille ovnfast fad.
  4. Smør oversiden med sennep, hæld bouillon i fadet og bag mørbraden i ovnen ved 200° i ca en halv time, til kødet er gennemstegt.
  5. Skær skrællen af appelsinen med en skarp kniv og skær appelsinen i skiver.
  6. Snit fennikel i tynde strimler. Vend appelsin, fennikel og rucolasalat sammen i en skål.Fordel citronolie over og krydr med salt og peber.
  7. Skær mørbraden i skiver og server dem med salaten.