SPONSORERET indhold
Fyldte svampeboller
(40 stk.)
Ingredienser
5 dl mælk
50 g gær
3 spsk. rapsolie
2 tsk. salt
1 spsk. flydende honning
ca. 150 g fint rugmel
ca. 550 g hvedemel
Fyld:
400 g kantareller el. blandede svampe
2 løg
1 spsk. timian
smør
1 dl hakket bredbladet persille
salt
Til pensling:
rapsolie og saltflager
- Smuldr gæren i en skål. Lun mælken op til 37 gr., og opløs gæren heri.
- Tilsæt olie, salt, honning og det meste af melet. Ælt grundigt, til dejen er jævn. Lad dejen hæve tildækket i 45 min.
- Rens og hak svampene. Skræl og hak løgene. Steg svampe, løg og timian i smør i ca. 10 min. Bland persillen i, og krydr med salt.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den igennem. Del den i 2. Rul hver portion ud til en ½ cm tynd firkant (ca. 50 x 30 cm).
- Fordel svampene over dejen, og rul dejen sammen som roulader. Skær hver rulle i 20 stykker, og læg dem i muffinforme. Lad dem hæve tildækket i 30 min.
- Forvarm ovnen til 250 gr. Pensl bollerne med rapsolie, og drys med lidt saltflager.
- Bag bollerne midt i ovnen i ca. 8 min. Lad dem køle af på en rist. Bollerne er velegnet til frysning.