Fyldte tomater med oksekød
SPONSORERET indhold

Fyldte tomater med oksekød

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
05. aug. 2011 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid:
30 min.
Stege-/bagetid:
50 min.
Fryse-egnede
(Ca. 4 personer)
8 store tomater
400 g hakket oksekød
1 løg (hakket)
2 spsk olivenolie
4 kviste frisk timian (eller 1 tsk tørret)
2 tsk groft salt
friskkværnet peber
1 /2 økologisk citron (fintrevet skal og saft)
Tilbehør: parmesanost (eller anden fast ost) pasta eller brød evt. blandet grøn salat

  1. Skær et låg af tomaterne. Skrab kernerne ud med en teske og gem dem sammen med saften.
  2. Brun kødet i en tykbundet gryde i varm olivenolie. Tilsæt løg, timianblade og krydr med salt, peber og citronskal og -saft, samt 1 dl af kernerne og saften fra tomaterne.
  3. Steg i ca. 10 min. ved svag varme.
  4. Fordel kødfyldet i de udhulede tomater og stil dem i et ovnfast fad. Dæk fadet til med sølvpapir og bag i ovnen ved 175 grader i ca. 40 min.