Gammeldags oksesteg
SPONSORERET indhold

Gammeldags oksesteg

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Har du fundet et godt tilbud på en oksecuvette? Prøv at lave den til en rigtig søndagssteg på den nemme måde. En ovn og en ovnfast skål med tætsluttende låg er de eneste redskaber, du har brug for.

Af: Karen Hare Foto: Mikkel Adsbøl
29. aug. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
4 personer

Ingredienser

Gammeldags oksesteg

 

ca. 1,5 kg oksecuvette
2 dl rød- eller hvidvin,
2 fed hvidløg
lidt porretop eller 1 løg
lidt selleritop eller 1-2 stilke bladselleri
½ tsk. peberkorn
salt

  1. Fjern evt. overflødigt fedt fra kødet, og læg det i en gryde eller et ovnfast fad med tilhørende tætsluttende låg.
  2. Tilsæt vin, hvidløg, grønt, peber og salt, læg låget på, og stil det hele i ovnen ved 130 gr. i ca. 6 timer.
  3. Hæld skyen fra, si den, og fjern alt fedt. Hæld den tilbage, tilsæt friske grønsager, og stil fadet med låg i ovnen i endnu en halv times tid, eller til grønsagerne er tilpas.