Gammeldags oksesteg
Foto: Mikkel Adsbøl
Hendes Verden

Gammeldags oksesteg - opskrift fra Hendes Verden

Gammeldags oksesteg

Del på

Har du fundet et godt tilbud på en oksecuvette? Prøv at lave den til en rigtig søndagssteg på den nemme måde. En ovn og en ovnfast skål med tætsluttende låg er de eneste redskaber, du har brug for.

Af Karen Hare 29.aug.2013 Mad

4 personer

ca. 1,5 kg oksecuvette
2 dl rød- eller hvidvin,
2 fed hvidløg
lidt porretop eller 1 løg
lidt selleritop eller 1-2 stilke bladselleri
½ tsk. peberkorn
salt

  1. Fjern evt. overflødigt fedt fra kødet, og læg det i en gryde eller et ovnfast fad med tilhørende tætsluttende låg.
  2. Tilsæt vin, hvidløg, grønt, peber og salt, læg låget på, og stil det hele i ovnen ved 130 gr. i ca. 6 timer.
  3. Hæld skyen fra, si den, og fjern alt fedt. Hæld den tilbage, tilsæt friske grønsager, og stil fadet med låg i ovnen i endnu en halv times tid, eller til grønsagerne er tilpas.
Læs alt om Kød Hovedret
Del på
Kommentarer (0)
Henter...