Gammeldaws æblekage
SPONSORERET indhold

Gammeldaws æblekage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Hvilken herlig dessert, der kan varieres med alle typer af frugtmos i stedet for æble.

Af: Inge Kauffeldt (DDV) Foto: Lars Ranek Opskrifter: Inge Kauffeldt (DDV)
18. jan. 2012 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

2 æbler
saft af 1/2 citron
en kanelstang
lidt vand
Multisød
Multisød
30 g rasp
125 g DDV yoghurt 7%
vanillekorn
3 tsk æble-rønnebærgelé eller marmelade (uden tilsat sukker)

  1. Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær æblerne i små stykker. Kog dem til grød med citronsaft, kanelstang og en anelse vand. Smag grøden til med sødemiddel og afkøl den.
  2. Kom et lidt Multisød på raspen og rist den gylden på en tør pande. Rør rundt med en gaffel. Smag yoghurten til med Multisød og vanillekorn.
  3. Læg i et dessertglas lagvis æblegrød, rasp og yoghurt – og til sidst geléen som pynt.
  4. Hjemmelavet æble-rønnebærgelé: 1 knapt modent madæble 100 g rønnebær 2 tsk geleringspulver (pektin) Multisød
  5. Skræl æblet, fjern kernehuset og del æblet i små stykker. Kom dem i en gryde med rønnebær og vand, så det dækker halvt. Kog i 30 minutter og si saften.
  6. Kom saften i en gryde med geleringspulver og kog i 10 minutter.
  7. Smag til med Multisød og kom gelésaften i et glas. Lad det stå, til geléen er stiv, før der sættes låg på.