Nu kan du igen tilmelde dig Danmarks hyggeligste kvindeløb.  Læs mere om overraskelserne her

Gåsesteg
Foto: Alamy | Lækker gåsesteg.
Hendes Verden

Opskrift på gåsesteg

Gåsesteg

Del på

Få opskriften på den perfekte gåsesteg.

Af Bente Nissen Lundsgaard | 22.dec.2016 | Mad

3 TIME 0 MIN.

Gåsesteg til 4-6 personer

Gåsesteg

 

1 gås (4 kg)
lidt salt
200 g svesker uden sten
5 æbler skåret i halve æblebåde
lidt vand
1 gulerod i skiver
1 løg i både
lidt salt og peber

Energi pr. person

0 Kcal

Fedt 0 %

Protein 0 %

Kulhydrat 0 %

Type

Kategori

Sådan laver du gåsesteg


1. Gå gåsen (4 kg) efter for fjerstubbe i skindet.

 

2. Gnid gåsen med salt ind- og udvendigt. Fjern fedtet, som ofte sidder lige ved hullet, inde i gåsen.

 

MERE LYST TIL AND? SÅ SE HER:  Langtidsstegt and

 

3. Klip vingespidserne af. Fæstn vingerne med kødnåle ind mod gåsens bryst.

 

4. Fyld gåsen med 200 g svesker uden sten og 5 æbler skåret i halve æblebåde. Luk med kødnåle, og bind evt. lårene sammen med kødtråd.

 

5. Læg gåsen på en rist over en bradepande med ryggen opad. Steg gåsen ca. 3½ time i alt ved 160 gr.

 

LÆS MERE:  Sauce til and, gås, kalkun, flæskesteg og ribbensteg

 

6. Brun vingespidser, hals, lever, kråse og hjerte i lidt af det gåsefedt, du fjernede fra gåsen, eller brug olie eller smør.

 

7. Tilsæt vand, 1 gulerod i skiver, 1 løg i både, salt og peber. Kog det ca. 1 time. Si suppen gennem et rent viskestykke over en si. Efter 1½ time hælder du fedtet fra gåsen og vender den, så brystet vender opad.

 

 SE OGSÅ: 15 skønne opskrifter på lækkert tilbehør til julemaden

 

8. Hæld suppen ved.

 

9. Steg gåsen yderligere 1½-2 timer ved 160 gr. Tjek, at gåsen er gennemstegt. Lad gåsen trække ca. 20 min. i den slukkede ovn.

Læs alt om Gåsesteg julemad
Del på
Kommentarer (0)