Gazpacho a la Price
SPONSORERET indhold

Gazpacho: Få brødrene Prices bedste opskrift

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Gazpacho er en frisk kold suppe til en varm sommerdag. Servér den med forskelligt tilbehør, så hver gæst kan designe sin helt egen suppe. Her får du brødrene Prices version af den skønne spanske gazpacho suppe eller kold tomatsuppe, som det jo egentlig bare er. Velbekomme!

Af: Adam og John Price Foto: Thomas Hergaard
10. aug. 2020 | Opskrift | Hjemmet
Gazpacho a la Price til 4 personer | Total: 40 min

Ingredienser

Gazpacho a la Price

2-3 skiver hvidt landbrød (uden skorpe)
2 dl vand
½ kg modne tomater
1 stor agurk
rød, gul og grøn peber (efter smag)
2-3 fed hvidløg
ca. 1 dl olivenolie
3 spsk sherryvineddike
salt og peber

Tilbehør:
2 tomater
1 salatløg (eller rødløg, finthakket)
rød og grøn peber (små tern)
½ agurk
hvidt brød (uden skorpe)
olivenolie

Sådan laver du gazpacho a la Price

  1. Skær brødet i mindre stykker og udblød det i koldt vand i ca. 30 min.
  2. Skold tomaterne og flå skindet af dem. Skær dem i kvarter og fjern kernerne.
  3. Skræl agurken og flæk den. Fjern kernerne og skær den i mindre stykker.
  4. Vask peberfrugterne og skær dem i grove stykker uden kerner og mellemvægge. Pil hvidløgene og kom hele molevitten (inkl. olivenolie) i en blender.
  5. Tilsæt evt. lidt vand, mens der blendes (suppen må dog ikke blive alt for tynd). Smag til med salt, peber og sherryvinaigre. Sæt suppen i køleskabet, til den skal spises.

PRØV OGSÅ: Gazpacho med vandmelon og tomat

TILBEHØR:

  • Flå evt. tomaterne, udkern dem og skær tomaterne dem i fine tern.
  • Skær agurk og peberfrugt ud på sammen måde.
  • Skær brødet i tern og rist dem gyldne og sprøde på en pande med olivenolie.
  • Servér suppen med tilbehøret i små skåle.
gazpacho-price-opskrift.jpg
Gazpacho kold og skøn på en varm sommerdag.

Gazpacho - den bedste sommermad:

Tomatsuppe, eller suppe i det hele taget, er som regel ikke det første, man tænker på om sommeren, når det er varmt udenfor. Man kan faktisk spise suppe om sommeren, og der findes flere forskelige gode slags, blandt andet gazpacho, der nydes kold. Der er mange gode og forskellige bud på, hvordan du laver gazpacho. Her på siden finder du to gode bud, blandt andet med vandmelon, men du kan også bruge andre melontyper, f.eks. galiamelon, eller cantaloupe, blommer eller måske mango? Mulighederne er mange, så du skal endelig bare eksperimentere med de forskellige smagssammensætninger og kombinationer. Husk at et godt madbrød, f.eks. et lækkert nybagt focaccia eller et lækkert grydebrød:

grydebroed-tilbehoer-gazpacho.jpg
Grydebrød: Saftigt manitobabrød med øl og honning
focaccia-tilbehoer-gazpacho.jpeg
Foccacia opskrift med rosmarin og havsalt

Gazpacho med melon

Den lækre kolde spanske suppe, der normalt laves med tomater er her lavet med vandmelon. Det gør den endnu mere frisk og læskende på en varm sommerdag. Her får du en god opskrift på en kold tomatsuppe med melon. Mums!

gazpacho-med-melon-og-feta.jpeg
Gazpacho kold - og med masser af vandmelon og feta

Opskrift fra Hjemmet, Foto: Maria P, Skribent: Christine Bille-Nielsen

4 personer
Arbejdstid: 30 min.

  • Til suppen:
  • 1 kg vandmelon
  • ½ agurk
  • 2 modne tomater
  • 1 lille rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 skive hvedebrød
  • salt
  • ca. 2 spsk. vineddike
  • ca. ¼ tsk. cayennepeber
  • Drys:
  • 100 g fetaost
  • 100 g vandmelon
  • ¼ agurk
  • ½ rødløg
  • 1 håndfuld mynte
  • Tilbehør: ristet brød
  1. Suppe: Skær skrællen af melonen, og fjern evt. kerner.
  2. Skær melonkød, agurk og tomat i mindre stykker. Hak løg og hvidløg groft.
  3. Skær brødet i små stykker.
  4. Kom vandmelon, grøntsager og brød i en blender og kør, til alt findelt (del evt. portionen i 2, da det er en stor portion).
  5. Smag suppen til med salt, eddike og peber.
  6. Drys: Skær fetaost, vandmelon og agurk i små terninger, og hak løg og mynte fint. Bland det hele sammen.
  7. Servering: Hæld suppen i skåle eller store kopper, og kom lidt drys på toppen. Servér med ristet brød.

 

Anbefalet til dig