Glutenfri pebernødder
Foto: Thomas Hergaard | Sprøde glutenfri pebernødder.
Hjemmet

Opskrift på glutenfri pebernødder

Glutenfri pebernødder

Del på

Byd julen velkommen med en skål glutenfri pebernødder.

Af Sandra Leigh Draznin 01.dec.2016 Mad

Ca. 160 stk. pebernødder

Glutenfri pebernødder

125 g smør
75 g sukker
50 g farin
1 æg
250 g glutenfri mel, se tip
1/2 tsk hjortetaksalt (eller 1 tsk glutenfri bagepulver)
1/2 tsk st. ingefær
1/2 tsk st. kanel
1/2 tsk st. nelliker
1/2 tsk st. peber

Sådan laver du glutenfri pebernødder

Tænd ovnen på 200 grader.


Rør smør, sukker og farin godt sammen og rør ægget i.


Bland de tørre ingredienser og vend dem i æggemassen.


Saml dejen og del den i 8 portioner. Tril dem til pølser og skær hver pølse i ca. 20 stykker.


Tril dem til kugler og læg dem på bageplader med bagepapir.

Find flere tips til nem aftensmad


Bag dem 10-15 min. og sæt dem til afkøling på en rist. Opbevar i kagedåser.

 

SE OGSÅ: Glutenfri græskartærte med krydret oksekød

SE OGSÅ: Chokoladekage uden mel

SE OGSÅ: Altmulig-crumble uden mel

Tip

Du kan selv blande glutenfri mel af 3 dl rismel og 1 dl kartoffelmel. Andre glutenfrie meltyper er f.eks. boghvedemel, hirsemel, kikærtemel, majsmel, quinoamel, sojamel og tapiocamel. Disse kan bruges alene eller blandes. Smag dig frem til, hvilke meltyper, du bedst kan lide. Glutenfri bagepulver blander du af 1 spsk natron, 2 spsk vinsyre og 2 spsk majsstivelse.

Del på
Kommentarer (0)
Henter...