Pizzadej
SPONSORERET indhold

Få opskriften på pizzadejen til Gorm's pizzaer

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Gorm Wisweh står bag gourmetpizzakæden, Gorm's Pizza - og mange vil også kende ham fra Vild med dans. Her får du opskriften på Gorm’s pizzadej, der danner grundlaget for de lækre pizzaer.

Af: Gorm Wisweh Foto: Cultura Creative (RF) / Alamy Stock Photo
11. nov. 2016 | Opskrift | ALT.dk
Pizzadej til 2-4 pizzaer | Total: 2 timer

Ingredienser

En klump surdej på størrelse med 1/2 knytnæve (kan undværes!)
1,5 dl koldt vand
10 g gær
1 tsk sukker
200 g mel (gerne typo 00, som er den klassiske pizza- og pastamel fra Italien)
100 g mel semola (grovvalset durummel). Hvis du ikke kan skaffe det, så erstat med 00 mel.
1 spsk olivenolie
1 tsk salt med top

Sådan laver du pizzadej

  1. Bland vand, gær, sukker og evt. surdej sammen. Når det er opløst, tilsættes halvdelen af typo 00-mel og semola. Det røres ud, til der ikke er flere klumper.
  2. Tilsæt salt og olie, rør lidt, og tilsæt herefter resten af melet over to omgange (hvis dejen føles for våd, kan du spæde op med 00 mel).
  3. Ælt på livet løs. Dejen skal aktiveres, og det handler om manpower (eller girlpower). Efter 10-15 minutter skulle dejen begynde at blive glat og smidig at røre ved. Lav et snit i dejen og tjek, om den er skinnende indvendig.
  4. Lad dejen hæve i køleskab i en times tid eller til dobbelt størrelse (allerbedst er det at lave den dagen før, men det er ikke ultravigtigt).
  5. Tag dejen ud og skær den ud til boller à 160 g. Ælt bollerne ved at folde ind mod det samme punkt i bollen, så den får en glat og spændstig overflade. Bollen skal rette sig op af sig selv, når man trykker på den. Læg dem på en bakke og lad hvile 30 min. til en 1 time.
  6. Du er klar til at rulle din dej ud!

 

SE OGSÅ: Pizza med julerester

Find det rette fyld til Gorm’s pizzadej

Når du har lavet Gorm’s pizzadej, skal du beslutte, hvilket fyld, du vil have på. Du kan gå den helt klassiske vej og tilføje tomatsovs og ost, så du får en margherita, eller du kan vælge lidt mere fyld og lave enten en vegetar- eller kødpizza. Det er helt op til dig, hvad du foretrækker.

Vælger du en vegetarudgave, kan du lege med grøntsager, rodfrugter og kartofler, hvor du med kødpizzaen kan kombinere det grønne med for eksempel skinke eller oksekød. Fyldet er vigtigt og noget af det, der gør en hjemmelavet pizza både lækker og praktisk. Du kan nemlig tømme ud af køleskabet og få brugt med resterne, samtidig med at du får en ny og lækker ret. Og så er det et plus, at det er med Gorm’s eftertragtede pizzadej.

Hvor kommer Gorm’s pizzadej fra?

Gorm Wisweh står bag gourmetpizzakæden, Gorm’s Pizza, der har givet os Gorm’s pizzadej. Den første Gorm’s åbnede i Magstræde i 2008, og kæden er sidenhen udvidet meget. Den ligger nu i både Magstræde, Nyhavn, Ordrup, Torvehallerne, Fields, Fisketorvet og Københavns Lufthavn. Og den kan sågar findes i Japan, i hendholdsvis Fukuoka og Nagasaki.

Noget tyder altså på, at pizzaerne er eftertragtede, og med opskriften på Gorm’s pizzadej kan du nu også bringe dem hjem til dig.