Gransyltede sild
SPONSORERET indhold

Gransyltede sild

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Gran giver en fantastisk smag af jul og kan bruges i både det søde og salte køkken.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Martin Dyrløv
01. dec. 2015 | Opskrift | Hjemmet
4-6 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 25 min.
Trækketid for eddiken: 3 dage
Koge-/bagetid: 20 min.

Graneddike:
1 dl friske grannåle (se tips)
¼ l lagereddike (uden farve)

Sild:
500 g friske silde-fileter
1 tsk. gransalt (se opskrift)
friskkværnet sort peber
2 dl graneddike
1 dl vand
1 dl sukker
10 sorte peberkorn
1 tsk. gransalt
1 tsk. sennepsfrø
1 rødløg
Tilbehør: rugbrød og evt. smør

  1. Graneddike: Blend grannåle og eddike grundigt i ca. 1 min.
  2. Læg låg på, og lad det trække i 3 dage – og gerne op til en uge. Si eddiken, og opbevar i køleskab.
  3. Sild: Tænd ovnen på 160 grader. Klip finnerne af sildefileterne, og krydr dem indvendigt med gransalt og peber. Luk dem, og læg dem på et stykke bagepapir i et ovnfast fad.
  4. Kog en lage af gran-eddike, vand, sukker og krydderier. Tag gryden af varmen, og tilsæt fintsnittet rødløg.
  5. Hæld den varme lage med rødløg over sildene, og sæt fadet i ovnen i 12-15 min., til sildene er 65 grader indeni.
  6. Servér sildene varme, lune eller kolde med rugbrød og evt. smør.