SPONSORERET indhold
Dampende græskargryde: Græskarcurry
En god stærk curry - perfekt til kolde efterårsdage og Halloween. Brug dine græskar til at lave god stærk og vegetarisk indisk mad.
(4-5 pers.)
Ingredienser
600 g græskar
50 g revet kokos, tør eller frisk
75 g usaltede peanuts
75 g solsikkekerner
½ dl rapsolie
1 spsk. fennikelfrø (kan udelades)
1-2 friske rød chili
1 tsk. karrypulver
5 stk. laurbærblade
1 spsk. sennepskorn
1 spsk. karryblade
1-2 hakkede løg
2 fed hvidløg
1 knold groftrevet ingefær
1 ds. kokosmælk
2 dl vand
1 bdt. frisk koriander
Marinade:
1 tsk. sennepspulver
1 tsk. gurkemejepulver
1 spsk. sukker
½ tsk. salt
2 spsk. vand
Saft og skal af 1 citron, der ikke er overfladebehandlet
- Skær græskarret ud i både, og fjern skal og indmad. Skær ud i grove stykker.
- Bland ingredienserne til marinaden, læg græskarret i, og lad det trække mindst 30 minutter.
- Rist peanuts, solsikkekerner og kokos på en tør pande. Blend med lidt vand og salt til en tyk pesto, juster evt. med lidt ekstra vand.
- Lun olien med sennepsfrø, fennikelfrø, karrypulver, karryblade, laurbær og chili, som er flækket på langs og delt i grove stykker – husk at fjerne kernerne. Når olien er varm, og sennepsfrøene popper, tilsætter du løg, ingefær og hvidløg. Steg det gyldent ved jævn varme, og kom derefter græskar på. Steg videre i ca. 2 minutter.
- Tilsæt nøddepesto, kokosmælk og vand. Lad karryen simre, til græskarstykkerne er møre. Test evt. med en kniv som ved kartofler. Smag til med salt og peber.
- Pynt: frisk koriander og evt. frisk chili efter smag
- Tilbehør: basmatiris kogt med nelliker, laurbær og lidt kardemomme.