Græskarsuppe med bacon
Supper med årstidens grønsager er god og nærende mad. Prøv vores opskrift på græskarsuppe med bacon, som smager dejligt og er nem at lave.
Ingredienser
Græskarsuppe med bacon
600 g græskarkød uden kerner og skal (butternut eller hokkaido)
3 spsk. olivenolie
2 løg
15 g ingefærrod
4 fed hvidløg
1 tsk. stærk karry
8 dl grønsagsbouillon
1 lille dåse (165 ml) kokosmælk
skal fra økologisk citron
saft fra ½ citron
salt og peber
Topping:
100 g baconskiver
½ dl græskarkerner
1 dl hakket purløg
Tilbehør:
groft brød
Sådan laver du græskarsuppe med bacon
1. Del græskaret i både. Fjern kerner og skal, og skær græskarkødet i 2 × 2 cm’s tern. Varm olien i en gryde, og steg græskar og grofthakkede løg i ca. 4-5 min. over svag til jævn varme. Hak ingefær og hvidløg fint, og tilsæt det sammen med karry.
2. Hæld bouillon på, og lad det hele koge i ca. 8 min., eller til græskarkødet er helt mørt. Tilsæt kokosmælk, citronskal og -saft til suppen. Smag til med citronsaft, salt og peber.
3. Steg baconskiverne sprøde på panden, og læg dem på et stykke køkkenrulle. Rist græskarkernerne lidt, til de popper.
4. Server suppen i dybe tallerkner med et par skiver bacon, lidt græskarkerner og et drys purløg. Giv godt brød til suppen.