SPONSORERET indhold
Græske frikadeller i tomatsauce
4 personer
Ingredienser
Fars:
30 g afskorpet hvedebrød
4 spsk. vand
500 g hakket lammekød ca. 10 % fedt
1 lille revet løg
1 æg
1 spsk. hakket persille
1 fed presset hvidløg
1 tsk. stødt spidskommen
¼ tsk. stødt kanel
1½ tsk. salt
peber
1-2 spsk. olivenolie til stegning
Tomatsauce:
1 ds. 400 g flåede, hakkede tomater
2 dl bouillon okse- eller hønse
1 fed finthakket hvidløg
2 tsk. oregano
1 laurbærblad
½ tsk. sukker
salt, peber
- Udblød brødet i vandet, og rør det sammen med kødet. Rør de øvrige ingredienser til farsen i.
- Form små flade 1 cm tykke frikadeller. Brun frikadellerne i olie på en pande. Tag dem fra panden, og kasser stegefedtet.
- Kom alle ingredienserne til tomatsaucen i en gryde, og bring det i kog. Lad det snurre ca. 15 min. Tag laurbærbladet op.
- Kom frikadellerne i saucen, og lad dem simre under låg heri ca. 10 min. Tjek, at frikadellerne er gennemstegt. Server med det foreslåede tilbehør.