SPONSORERET indhold
Gratineret kartoffelfad med mornaysovs
Mornaysovs er en ostesovs. Den er udviklet i det 19. århundrede af en fransk køkkenchef, Joseph Voiron, hvis ældste søn var kok og hed Mornay. Retten her kan bruges som tilbehør til kød eller fisk eller være en ret i sig selv med en salat.
(2 personer)
Ingredienser
Arbejdstid: 40 min.
Bage/kogetid: ca. 45 min.
Fryse-egnet
Ingredienser:
500 g kartofler (skrællede, i skiver)
Mornaysovs:
2 spsk smør
3 spsk hvedemel
½ liter mælk
150 g mild ost (f.eks. samsø eller svenbo)
lidt friskrevet muskatnød
Tilbehør:
frisk grøn salat
og evt. brød
- Fordel kartoflerne i et ovnfast fad.
- Mornaysovs: Smelt smør i en gryde og tilsæt melet. Pisk, til alt smørret er opsuget. Pisk mælk i lidt ad gangen, til blandingen er jævn.
- Kog ved svag varme i ca. 5 min. under jævnlig omrøring. Tilsæt halvdelen af den revne ost og smag sovsen til med muskatnød.
- Hæld sovsen over kartoflerne og drys med resten af osten. Bag i ovnen ved 200 grader, til kartoflerne er møre. Dæk evt. fadet med bagepapir, hvis det bliver for mørkt.
- Servér med salat og evt. brød.