Grillede grønsager, misomayo & steak
Helt enkel grillmad med én af de bedste salater.
Ingredienser
500-600 g flanksteak
1-2 fed knust hvidløg
2 tsk olivenolie
salt, friskkværnet peber
rundhåndet med frisk persille eller timian
Salat af grillede grønsager:
1 courgette i skiver
1 aubergine i skiver
2 udkernede peberfrugter i tykke stykker
3 løg i halve eller kvarter
8 portobellosvampe i halve eller kvarter
6-8 grønne asparges
olie til pensling
4 skiver brød i lange stænger
basilikum, persille eller brøndkarse
Misomayo:
2 spsk misopasta
4 spsk mayonnaise
2 spsk limesaft
2 spsk sojasauce
1 tsk honning
lidt grov paprika
Sådan gør du: Dup kødet tørt, bland hvidløg, olie, salt og peber, og gnid kødet med den krydrede blanding. Læg rundhåndet med krydderurtekviste på kødet. Grill kødet i 6-7 minutter på hver side, og lad det trække i 6-7 minutter, før det skæres i tynde skiver. Husk at skære kødet på tværs af kødfibrene.
Pensl grønsagerne med olie, og grill dem, til de er næsten møre og stadig har lidt bid. Grill brødet, til det er gyldent og sprødt. Bland grønsager og brød med krydderurter.
Lav misomayo. Pisk misopasta og mayonnaise sammen, og smag til med de øvrige ingredienser. Anret misomayo i en skål, drys med paprika, og server den til kød og grønsager.
● ● ● Energi pr. person: 500 kcal, fedt 28 %, protein 36 %, kulhydrat 36 %