Grillede grøntsager med gedeostecreme og linser
Det er superenkelt, men virkelig lækkert at nyde masser af grillede grøntsager med mættende linser og blid gedeostecreme. Du kan bruge alle mulige slags: aubergine, spidskål, blomkål, rødbeder – hvad end du foretrækker.
Ingredienser
Af Louisa Lorang
Grønt:
2 rødløg
300 g slanke gulerødder
1-2 squash
olivenolie
salt
lidt bredbladet persille
citronsaft
Linser:
2 dl belugalinser
Chiliolie:
1 fed hvidløg
2 spsk chilipasta, f.eks. harissa
4 spsk olivenolie
2 spsk citronsaft
salt
Creme:
100 g blød gedeost
100 g tyk yoghurt
2 spsk olivenolie
½ fed hvidløg
salt
Tilbehør: salat
Sådan gør du
Grønt: Pil løgene, og flæk dem. Skrub gulerødderne, og flæk dem, hvis nødvendigt. Skær squashen i grove skiver. Dryp med olivenolie og salt, og grill det hele i en supervarm ovn, under grill-elementet. Det hele skal have mellem 20-25 minutter. Hold øje!
Vend de varme grøntsager med lidt citronsaft og persille, lige inden servering.
Linser: Skyl linserne, og kog dem møre i usaltet vand i ca. 20 minutter. Dræn vandet fra, og salt dem.
Chiliolie: Riv hvidløget fint, og rør det med chilipasta, olie og citron. Smag til med salt.
Creme: Pisk blød gedeost med yoghurt let sammen med et piskeris, og smag til med olivenolie, hvidløg og salt.
Servering: Kom lidt creme på en tallerken. Top med linser, grønt og chiliolie, og server straks med en en stor salat til.
Tip: Jeg synes, det er nemt at fylde en plade med grøntsager og grille dem i ovnen. Men du kan selvfølgelig sagtens grille på en rigtig grill eller en grillpande.