Grillede grøntsager med krydderurtemayonnaise
SPONSORERET indhold

Grillede grøntsager med krydderurtemayonnaise

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Nemt og lækkert tilbehør eller forret: Grillede squash peberfrugter, blomkål og nye løg. Brug de grillede grøntsager og den lækre krydderurtemayonnaise som en let forret, hurtig frokost eller tilbehør til aftensmaden.

Af: Line Falck Foto: Line Falck
18. maj. 2015 | Opskrift | Hjemmet
(4 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Grilltid: ca. 30 min.
Ingredienser:
2 små squash
1-2 røde peberfrugter (evt. snackpeber)
1 blomkålshoved
1 bundt nye løg
ca. ½ dl olivenolie
Drys:
flagesalt
Krydderurtemayonnaise:
2 friske æggeblommer
lidt salt og friskkværnet peber
2 tsk. dijonsennep
3 tsk. citronsaft (eller vineddike)
1 dl olivenolie
ca. 1 dl neutralt smagende olie
1 håndfuld løvstikke
1 håndfuld bredbladet persille
Tilbehør:
evt. brødstænger

  1. Skær squash og peberfrugter i stave. Skær blomkål i skiver. Skær løgene i halve eller kvarter. Vend hver type grøntsag i olie på en tallerken. Grill først løg og blomkål i ca. 10 min. på alle sider.
  2. Grill squash og peberfrugter i ca. 5 min. på alle sider. Krydr grøntsagerne med salt. Grill evt. brødstængerne på grillens eftervarme.
  3. Krydderurtemayonnaise:
    Rør æggeblommer med salt og peber, og tilsæt sennep og citronsaft. Tilsæt olivenolie dråbevist, indtil æggeblommerne bliver tyktflydende. Rør derefter resten af olivenolien og den neutraltsmagende olie i mayonnaisen i en tynd stråle, til den er cremet. Smag til med hakkede krydderurter.
  4. Servér de grillede grøntsager varme eller kolde med krydderurtemayonnaise og evt. grillede brødstænger.