Ingredienser
Arbejdstid: 45 min. (+ optænding af grillen)
Grilltid: ca. 30 min.
1 blomkålshoved
1 bundt nye løg, 2 store eller 4 små
1-2 røde peberfrugter
ca. ½ dl olivenolie
Drys:
saft af 1 citron
½ dl ekstra
jomfruolivenolie
150 g fetaost (hvid salatost i saltlage)
10-12 store
sorte kalamataoliven
Tilbehør: 1 flute
Pynt: brøndkarse
- Tænd grillen. Varmen er passende, når kullene er grå, og man kan holde hånden over risten i mindst 5 og højst 10 sekunder.
- Skær blomkålen i både (med stokken). Skær løgene i halve eller kvarte fra top til rod. Skær peberfrugter i tykke ringe. Vend hver type grøntsag i olivenolie på en tallerken.
- Grill først løg og blomkål i ca. 10 min. på alle sider. Grill peberfrugterne i ca. 5 min. på hver side.
- Læg grøntsagerne på et fad, dryp med citronsaft og ekstra jomfruolivenolie. Drys med smuldret feta. Udsten olivenerne, hak dem, og drys dem over salaten. Pynt med brøndkarse.
- Grill tynde skiver flute på et stykke sølvpapir, til de er gyldne og sprøde på begge sider.
- Servér de grillede grøntsager varme eller kolde med brødchipsene.