Opskrift på grillet fisk med spidskål og peberfrugtkompot
SPONSORERET indhold

Grillet fisk med spidskål og peberfrugtkompot

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tænd grillen og kom fisk på i stedet for kød. Her i selskab med spidskål og peberfrugte kompot.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
28. jul. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

700-800 g fisk med skind, f.eks. rødfisk, dorade eller multe

2 røde peberfrugter
2-3 skalotteløg
1½ spsk olivenolie
1 fed hvidløg, finthakket
2 spsk æbleeddike eller sherryvineddike
1 spsk rørsukker
salt og peber

½ spidskål
1 spsk olivenolie
salt og peber
lidt citronsaft og ½ tsk revet citronskal
kørvel eller basilikum.

Sådan laver du grillet fisk

Skær fisken i portionsstykker og rids skindet et par gange med en skarp kniv.

Halvér peberfrugterne, fjern stilk og kerner og skær peberfrugterne i små tern. Snit skalotteløg i mindre stykker og steg dem møre i en gryde med lidt olivenolie. Tilsæt hvidløg og peberfrugter, og lad det simre ved jævn varme til peberfrugterne er møre. Hæld eddike og rørsukker ved, og lad det simre under låg i 5-10 min ved svag varme. (Hold øje med at det ikke brænder på). Krydr med salt og peber.    

Snit spidskålen i tynde strimler. Kom lidt olivenolie i en gryde og steg spidskålen ved svag varme (uden at brune det). Når kålen er mør, og stadig lidt sprød krydres den med salt, peber, revet citronskal og citronsaft.

Steg fisken i lidt olivenolie på en pande med skindsiden nedad ca. 5 min. og 2 min på den anden side. Pres let på fisken med en paletkniv så skindet kommer i kontakt med stegepanden. Det gør at skindet bliver gyldent og sprødstegt.

Anret fisken sammen med spidskål, peberfrugtkompot og lidt plukkede krydderurter, f.eks kørvel. Spis evt. nye kartofler til.


Prøv også gazpacho med rejer og dild