Grillet laksehale
SPONSORERET indhold

Grillet laksehale

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
04. aug. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(4-6 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 20 min.
Stegetid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
1 laksehale (ca. 1 kg)
1 lille løg (fintsnittet)
1-2 fed hvidløg (finthakkede)
1 citron (usprøjtet)
1 spsk kapers
persille (eller dild, grofthakket)
salt og peber
Endvidere:
snor
lidt olivenolie
Tilbehør:
nye kartofler
salat

  1. Skær laksehalen igennem på langs af benene og kassér dem. Krydr fisken med salt og peber og drys med løg, hvidløg, fintrevet citronskal, kapers og persille.
  2. Læg de to halestykker sammen igen og bind med snor. Læg fisken i køleskabet og tag den ud ca. 20 min., før den skal grilles.
  3. Pensl lakseskindet med olie og læg den på en varm grill (kullene skal være hvidglødende). Lad den stege i 8-10 min. på hver side og vend den kun èn gang, så skindet bliver sprødt.
  4. Læg fisken over på et rent fad, klip snoren op og servér med nye kartofler og salat.