Grillet multe med syltede rødløg og kartoffelsalat
Foto: Line Thit Klein | Grillet multe med syltede rødløg og kartoffelsalat
ALT for damerne

Grillet multe med syltede rødløg og kartoffelsalat

Grillet multe med syltede rødløg og kartoffelsalat

Grillet fisk er simpelt og nemt og med en salat af nye kartofler er velsmagen og lykken hjemme.

Af Pernille Skjødt 03.jun.2015 Mad

Syltede rødløg:
1-2 rødløg
1½ spsk rørsukker
½ dl eddike, f.eks. æbleeddike
salt og friskkværnet peber

Kartoffelsalat:
500 g små nye kartofler
1 bundt radiser
2 dl græsk eller drænet yoghurt
1-2 spsk mayonnasie
1 tsk dijonsennep
1 spsk finthakket løvstikke
salt og peber

600-700 g multefilet med skind eller f.eks. makrelfilter
olivenolie, salt og peber

Sådan gør du

Syltede rødløg: Pil rødløg, halver og skær i tynde skiver eller i tynde både. Kom dem i en skål og drys med sukker og eddike, og krydr med salt og friskkværnet peber. Lad et trække mindst 25 minutter og gerne længere.

Kartoffelsalat: Skrub og kog kartoflerne møre i vand med salt. Hæld vandet fra, og afkøl kartoflerne. Skær dem i halve.Ordn radiserne, og halver dem, eller skær dem i kvarter.

Rør yoghurt med mayonnaise, dijonsennep, løvstikke, salt og peber. Bland kogte kartofler med dressingen, og krydr eventuelt med ekstra salt og peber. Anret kartoffelsalat i en skål, og kom radiser og ærteskud over. Alternativt lidt dild eller basilikum, hvis du ikke kan få fat på ærteskud.

Skær multefileterne i portionsstykker, og kom lidt olivenolie på, og krydr med salt og peber. Grill eller pandesteg multe på skindsiden 5-6 minutter, vend og steg færdig på den anden side.

Server grillet multe med syltede rødløg og kartoffelsalat med løvstikke.

Tip: Råsyltede rødløg smager supergodt – syrligt, sødt og lidt skarpt – et skønt tilbehør til fisk. Prøv også i en tortilla med spicy oksekød,
avocado, sprøde grøntsager og yoghurtdressing.

Henter...