Ingredienser
Arbejdstid: 1 time (+ tid til optænding af grillen)
Marineringstid: mindst 6 timer (og gerne 1 døgn)
Stege/kogetid: 45 min.
Kødet er fryse-egnet
2 stk. svinemørbrad (afpudsede)
2 dl hvidvinseddike
2 spsk. groft salt og friskkværnet peber
1 spsk. honning
lidt olie (til grillen)
½ blomkålshoved (1 cm tykke skiver)
2 røde snackpeberfrugter (ringe)
2 citroner (halve)
Pastasalat:
350 g fuldkornspasta (f.eks. penne)
½ dl ekstra jomfru-olivenolie
2 spsk. hvidvinseddike
2-3 fed hvidløg (knust)
3-4 spsk. bredbladet persille (grofthakket)
Pynt:
bredbladet persille
- Læg kødet i en madplastikpose med en blanding af eddike, salt, peber og honning. Pres luften ud og bind en knude på posen. Læg den i køleskabet i 6-24 timer.
- Tænd grillen mindst en halv time før brug. Flammerne skal være væk, og kullene grå. Dup kødet med køkkenrulle, pensl med olie og brun det på alle sider på den rygende varme grillrist. Sæt risten lidt op og steg kødet færdigt i ca. 15 min. Vend flere gange til passende stegegrad: enten rosa eller gennemstegt.
- Grill samtidig blomkål og peberfrugter, til de er gyldne og møre, og krydr med salt og peber. Grill de halve citroner i ca. 7 min.
- Pastasalat:
Kog pastaen i letsaltet vand som angivet på emballagen. Lad vandet løbe fra. Bland en dressing af olie, eddike, hvidløg og persille. Vend den sammen med pastaen. Servér skiver af svinemørbrad med grillet blomkål, peberfrugt, citron og pastasalat.