Grillstegt laks med couscoussalat
SPONSORERET indhold

Grillstegt laks med couscoussalat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Grillede laks med en smagfuld couscoussalat til.

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
28. jul. 2014 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Trækketid: 40 min.
Stegetid: 8 min.

Ingredienser:
4 laksekoteletter (eller 4 stk. laksefilet)
2 spsk citronsaft
25 g smør (smeltet)
evt. 1 lille fed hvidløg (knust)
2 spsk persille (hakket)
salt og peber
Couscoussalat:
175 g couscous
4 dl vand
1 rødløg (finthakket)
3 spsk persille (hakket)
1 citron (usprøjtet, fintrevet skal og ca. 2 spsk saft)
3-4 spsk jomfruolivenolie
1 agurk (tern)
250 g cherrytomater (halve)
salt og peber

  1. Start med salaten: hæld couscoussen i en skål og tilsæt 4 dl koldt vand. Rør rundt og lad det trække 20 min.
  2. Hæld evt. overskydende vand af couscoussen og tilsæt rødløg, persille og citronskal. Smag til med citronsaft, olivenolie, salt og peber.
  3. Lad salaten trække 20 min. og vend grønsagerne i.
  4. Rør citronsaft sammen med smør, hvidløg, persille, salt og peber. Pensl laksen med citronsmørret og steg fisken på en varm grill, pande eller under grillen i ovnen (3-4 min. på hver side).