Ingredienser
Arbejdstid: 20 min.
Koge/stegetid: 16 min.
Ingredienser:
2-4 makrelfileter (300 g)
3-400 g nye kartofler (skrubbede)
200 g nye gulerødder
4 forårsløg
Gremolata:
2 spsk hakket persille
1 økologisk citron (fintrevet skal)
2 hyldeblomstskærme
- Bland persille med citronskal og hyldeblomster (uden stilke).
- Kog kartoflerne i 8 min. i velsaltet vand. Lad dem trække ca. 8 min. under låg.
- Dup makrelfileterne tørre og krydr dem med salt og peber. Pensl dem med olie og læg dem med skindsiden nedad på en varm grill eller grillpande i ca. 3 min. Vend dem forsigtigt og giv dem 1 minut på kødsiden.
- Tag kartoflerne op af gryden og damp gulerødder og forårsløg et par min. i kartoffelvandet.
- Anret grønsager og makrel på tallerkener og drys med gremolata.