Spareribs på kul- og gasgrill
SPONSORERET indhold

Spareribs på grill med perfekt hjemmelavet øl-marinade

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lav de bedste grillede spareribs med en god, hjemmelavet marinade. Få her en nem opskrift på svineribben med øl-barbecue-sovs, hvor kødet koges forinden, så grill-tiden afkortes. TIP: Server resten af barbecuesaucen til de færdige grillede ben. Husk mange servietter og evt. en lille skål med vand, man kan dyppe fingrene i.

Af: Marie Melchior Foto: Betina Hastoft
12. jun. 2023 | Opskrift | Hendes Verden
4

Ingredienser

Gode ben - til spareribs

  • 1 ½-2 kg svineribben
  • 8 peberkorn
  • 1 laurbærblad

Barbeque

  • 2 dl ketchup
  • 3 dl Guinness øl
  • 4 spsk flydende honning
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk Worcestershiresauce
  • 2 spsk dijonsennep
  • 2 spsk tørret chipotlechili
  • salt og peber

Tilbehør

  • en god grøn salat

  1. Gode ben: Kog svineribbenene i rigeligt vand med hele peberkorn og laurbærblad i en halv time under låg. Hæld vandet fra, og lad ribbenene afkøle.
  2. Barbecue: Kom ketchup i en gryde sammen med øl og flydende honning. Pil løget, og riv det fint ned i gryden. Pil hvidløg, og pres det ned i gryden. Tilsæt Worcestershiresauce, sennep og chili, og krydr med salt og peber. Tænd for varmen, bring blandingen i kog, mens der røres rundt. Skru ned for varmen, og kog saucen indtil den tykner. Rør i den undervejs.
  3. På grillen: Pensl ribbenene med marinaden, og grill dem i 2-3 minutter på hver side. Pensl evt. med mere marinade, mens der grilles.

hjemmelavet spareribs.jpg

Anbefalet til dig