Groft bradepandebrød
SPONSORERET indhold

Groft bradepandebrød

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
15. jan. 2013 | Opskrift | Hjemmet
(1 brød)

Ingredienser

Arbejdstid: 20 min.
Hævetid: 2-3 timer
Bagetid: ca. 40 min.
Fryse-egnet
½ pakke gær
½ l lunkent vand (fingervarmt, ca. 40 grader)
2 dl kærnemælk
20 g groft salt
200 g groft hvedemel (grahamsmel)
200 g knækkede hvedekerner
600 g hvedemel
Pensling:
2 spsk vand
2 spsk smeltet smør

  1. Rør smuldret gær ud i lidt lunkent vand. Tilsæt resten af vandet og kærnemælken sammen med salt, groft hvedemel og knækkede hvedekerner. Tilsæt derefter gradvist hvedemel. Ælt dejen glat og smidig.
  2. Beklæd en bradepande (30 cm x 25 cm) med bagepapir og fordel dejen i et jævnt lag. Glat dejen med en hånd med vand på. Lad brødet hæve 2-3 timer ved stuetemperatur i bradepanden til dobbelt størrelse.
  3. Sæt brødet i midten af en 200 grader varm ovn. Skru ned til 175 grader. Bag brødet ca. 40 min. Brødet er færdigbagt, når kernetemperaturen, målt med et stegetermometer, er 98 grader.
  4. Pensl brødet brødet med smør og vand og lad det køle af på en bagerist.