Ingredienser
Arbejdstid: 20 min.
Hævetid: 2-3 timer
Bagetid: ca. 40 min.
Fryse-egnet
½ pakke gær
½ l lunkent vand (fingervarmt, ca. 40 grader)
2 dl kærnemælk
20 g groft salt
200 g groft hvedemel (grahamsmel)
200 g knækkede hvedekerner
600 g hvedemel
Pensling:
2 spsk vand
2 spsk smeltet smør
- Rør smuldret gær ud i lidt lunkent vand. Tilsæt resten af vandet og kærnemælken sammen med salt, groft hvedemel og knækkede hvedekerner. Tilsæt derefter gradvist hvedemel. Ælt dejen glat og smidig.
- Beklæd en bradepande (30 cm x 25 cm) med bagepapir og fordel dejen i et jævnt lag. Glat dejen med en hånd med vand på. Lad brødet hæve 2-3 timer ved stuetemperatur i bradepanden til dobbelt størrelse.
- Sæt brødet i midten af en 200 grader varm ovn. Skru ned til 175 grader. Bag brødet ca. 40 min. Brødet er færdigbagt, når kernetemperaturen, målt med et stegetermometer, er 98 grader.
- Pensl brødet brødet med smør og vand og lad det køle af på en bagerist.