Grøn gazpacho
Foto: Anders Schønnemann | Den klassiske gazpacho får kamp til stregen
ALT for damerne

Opskrift på gazpacho

Grøn gazpacho

Denne grønne version af en gazpacho er nem at pakke i en madkurv eller en madpakke. Nyd den direkte fra en drikkeflaske, hvis du har brug for hurtig og grøn energi, eller pak den fint med krydderurtesalat og rugbrød ved siden af som her i picnicudgaven.

Af Louisa Lorang 12.jun.2017 Mad

40 MIN.

Forret til 3-4 personer

Suppe:
1 agurk
1 avocado
1 lille fed hvidløg
1 lille skalotteløg
½ melon, gerne galia
½ - 1 grøn chili, eller efter smag
½ grøn peberfrugt
1 lille håndfuld koriander
evt. ½-1 dl vand
3-4 spsk olivenolie
salt
½ - 1 citron, saft heraf

Rugbrødsstave:
¼ - ½ rugbrød
olivenolie
salt

Urtesalat:
1 håndfuld koriander
2 håndfulde
brøndkarse
lidt limesaft
olivenolie
salt
lidt tynde skiver chili

Sådan laver du grøn gazpacho

Suppe:
Blend avocado, hvidløg,
skalotteløg, melon, chili, peberfrugt og evt. lidt vand. Smag til med olivenolie, salt og citronsaft. Sæt suppen koldt indtil servering eller i op til 8 timer.

Rugbrød:
Skær brødet i stave, og vend dem med lidt olivenolie og salt. Bag dem 10 min ved 200 grader, eller til de er sprøde. Afkøl, og opbevar dem i madpapir ved stuetemperatur indtil brug.

Server suppen toppet med krydderurter vendt med lidt limesaft, olivenolie og salt og evt. lidt chili. Server med rugbrødsstave til.

PRØV OGSÅ: Grøn salat med sukkerærter og dilddressing

PRØV OGSÅ: Laksetatar med æggeblomme, kapers og krydderurter

PRØV OGSÅ: Vandmelongranité  

Henter...